Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Dongen
Raadhuisstraat 10
4844 AD TERHEIJDEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Van Dongen úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Een kleurrijke (na)zomer 5

Een kleurrijke (na)zomer, deel 5

Heeft u een heerlijke zomer gehad in het buitenland of in Nederland en moet u even bijkomen van zon, zee en strand? Dan is het nu tijd om te genieten van de nazomer en nog even de laatste zonnestralen mee te pikken onder het genot van een hapje en drankje, speciaal door úw topSlijter geselecteerd op kleur en smaak. Uiteraard passend bij de tijd van het jaar. En welke kleur past er nu beter bij de nazomer dan oranje? Niet meer felgeel als een zomerse zonnestraal maar oranje, zoals de ondergaande zon. Daarom, als afsluiter van de zomer, een aantal heerlijke recepten van gerechten en drankjes. Geniet u nog even mee?

Oranje

Oranje trekt de aandacht en straalt warmte en enthousiasme uit. De kleur staat voor vrolijkheid, optimisme, plezier, kracht en energie. Een kleur die helemaal past bij deze nazomer. We hebben allemaal wel eens gehoord van de “appeltjes van oranje”, eigenlijk een oude benaming voor sinaasappels, en van “oranje boven”. In de volgende recepten zitten ook “appeltjes van oranje” verwerkt en wie weet verkiest u de kleur oranje wel boven alle andere kleurrijke recepten van de afgelopen serie.

Oranje boven

Een heerlijk drankje aan het einde van de dag. Geniet er langzaam van, zolang de zon onder gaat.

Ingrediënten:
• ijsklontjes
• scheutje Aperol Aperitivo
• 1 dl Ginger Ale
• sinaasappelschijfje

Zo maakt u het:
Schep een glas vol met ijsblokjes en schenk hier de Aperol Aperitivo overheen. Aanvullen met Ginger Ale.

Garneren met een sinaasappelschijfje.


Snackpaprika’s met tacovulling

Ingrediënten:
• 10 stuks snackpaprika’s
• 300 gr rundergehakt
• 1 uitje
• 1 teen knoflook
• 1 eetlepel tomatenpuree
• 50 ml water
• taco kruidenmix
• peper en zout
• handje geraspte kaas
• peterselie

Zo maakt u het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan. Voeg aan het gehakt de taco kruidenmix toe en bak dit rul in de pan met de ui en knoflook. Roer hier tomatenpuree door en het water en laat dit 10 minuten pruttelen. Snijd de snackpaprika’s in de lengte doormidden, verwijder eventuele pitjes en leg ze op een bakplaat (of ovenschaal). Vul ze met het gehaktmengsel en bestrooi met wat kaas en peterselie. Zet ze 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer dit gerecht met Strelitzia Shiraz (Jaarwijn 2018). In deze Shiraz vindt u rijp, zwart fruit met elegante en kruidige aroma's. De smaak geeft een heerlijk zijdeachtig mondgevoel, de tannine structuur is mooi uitgebalanceerd met een lange aangename afdronk. Smaakt heerlijk bij deze gevulde paprika’s!

Cointreau

Cointreau is een icoon in de likeurindustrie en wordt gemaakt van sinaasappelschillen oftewel de schillen van de appeltjes van oranje. Deze schillen worden gedroogd in de zon en gedistilleerd. Cointreau is het toonbeeld van Triple Sec likeuren.
Een heerlijke cocktail met Cointreau maakt u als volgt:

Ingrediënten:
Campari
• Cointreau
• Gibson's London Dry Gin
• limoensap
• IJsblokjes

Zo maakt u het:
Deze cocktail kan het best klaargemaakt worden met behulp van een cocktailshaker. Mix hierin 1,5 borrelglas gin met een 1 borrelglas Cointreau, een half borrelglas Campari en een half borrelglas limoensap. Goed schudden en ijs toevoegen en eventueel garneren met wat sinaasappelschijfjes!




Oranje whisky-marmelade

Whisky en marmelade, waarom niet? Probeer het zelf maar eens en ontdek wat een heerlijke combinatie het is. Heerlijk op een stukje vers afgebakken brood met roomboter!

Ingrediënten:
• 750 gr sinaasappels
• 3/4 dl Glengarry Highland  Scotch Blended Whisky
• 400 gr bruine basterdsuiker
• zakje geleipoeder

Zo maakt u het:
Was 2 sinaasappels goed schoon en droog ze af. Snijd de schil er met een scherp mesje dun af, en snijd deze in dunne reepjes. Schil de andere sinaasappels en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Weeg 600 gram vruchtvlees af en doe dit, samen met de dunne schilletjes, whisky en suiker in een pan en schep alles goed door elkaar. Laat dit mengsel ca. 24 uur staan. Roer de geleipoeder door het sinaasappelmengsel en breng dit aan de kook. Laat de marmelade ca. 2 minuten goed borrelend doorkoken en schep ondertussen het schuim met een schuimspaan eraf. Hierna is de marmelade klaar om in potjes geschept te worden. De marmelade blijft, mits goed afgesloten, nog minstens een half jaar goed.

Peachtree, mix maar raak naar smaak

Peachtree is een heldere, lichte drank met de volle smaak van zongerijpte perziken. Het ideale drankje als afsluiter van de zomer en u kunt het prima mixen met diverse bubbels.

De Bellini
– 1/4 Peachtree
– 3/4 Bellussi Prosecco Brut

De WooWoo
Schenk in een longdrinkglas:
– 1/4 Peachtree
– 3/4 Cranberrysap
– 1 limoentje
– ijsblokjes


Vier samen met úw topSlijter de nazomer, een prachtige tijd van het jaar. Nog even nagenieten van heerlijke nazomeravonden.