Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Dongen
Raadhuisstraat 10
4844 AD TERHEIJDEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Van Dongen úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Remarkable Malts

Remarkable Regional Malts Douglas Laing

De Douglas Laing’s Remarkable Regional Malts zijn een ode aan het beste dat de whiskyregio’s in Schotland te bieden hebben. De eigentijdse labels van de Remarkable Regional Malts zijn ware ‘eye-catchers’ waar menig whiskyliefhebber voor warm zal lopen. De blended malts Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie, Rock Oyster en The Epicurean hebben allemaal hun eigen verhaal en nemen zowel de beginnende whiskydrinker, als de echte whiskykenner mee op een opmerkelijke reis rond de whiskyregio’s van Schotland.

Big Peat Islay Malt Whisky

De naam spreekt boekdelen; Big Peat is een stevige Islay Malt met ook een zoete kant. Deze whisky combineert een zware rokerige, ziltachtige, ook wel as-achtige selectie van malts uitsluitend afkomstig van het magische whiskyeiland Islay. Ardbeg, Caol Ila, Bowmore en (zelfs de inmiddels gesloten) Port Ellen zitten in deze mooie blend van Single Malts.

>>naar productTimorous Beastie Highland Malt Whisky

De originele Timorous Beastie, onsterfelijk gemaakt in een bekend Schots gedicht genaamd ‘To a Mouse’, was een kleine, verlegen veldmuis. Daarentegen is deze whisky niet voor watjes! Deze niet koud gefilterd ‘vatted malt’ gebotteld op 46.8% alcohol sterkte is een combinatie van zorgvuldig geselecteerde Highland Malts – gedistilleerd bij, onder andere, Glen Garioch, Dalmore en Glengoyne.

>>naar product


Scallywag Speyside Malt Whisky

Scallywag is een blended malt gemaakt met alleen de beste Speyside Malts, met onder andere Mortlach, Macallan en Glenrothes. Deze whisky heeft een uitgesproken rijke, donkere kleur dankzij de vele mooie Spaanse Sherry Butts waar de whisky in heeft liggen rijpen. Het resultaat is een zeer charmante malt met een rijk gekruid karakter, gecombineerd met vanille (uit de gebruikte bourbon vaten), zoet gestoofd fruit, kerstpudding, donkere chocolade en zoete tabak.

>>naar product


Rock Oyster Island Malt Whisky

Deze whisky is een eerbetoon aan de zee. Rock Oyster is een blended malt whisky gecreëerd met behulp van de fijnste Island Single Malts zoals Jura, Islay, Arran en Orkney. Het openbreken van een oester wordt beloond door het vinden van een parel. Echter de ware schat is hier te vinden in de verborgen, smaakvolle verfijning, rijk aan de geuren van de zee. Gebotteld op 46.8% alcohol sterkte, traditioneel zonder bijkleuren en ‘chill-filtering’, heeft deze kleine juweel een maritiem karakter; rijk aan zeezout, zoete peat, rook, honing en peper.

>>naar product


The Epicurean Lowland Malt whisky

The Epicurean verteld een verhaal van een welgestelde maar enigszins ‘cheeky’ man uit Glasgow die rijkelijk genoot van goed eten en drinken. Een echte fijnproever in optima forma. The Epicurian is een blend van de mooiste Lowland Malts van Schotland.

>>naar product