Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Van Dongen
Raadhuisstraat 10
4844 AD TERHEIJDEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Van Dongen úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Stoofpeertjes met Licor Cordial

Stoofperen met Licor Cordial

Een zacht zoete likeur met vanillesmaak. Deze heerlijke likeur op basis van citrusvruchten is lekker zacht van smaak. Met heerlijke kruidige aroma's.

Serveer Licor Cordial in een lekkere mix, of puur na het eten bij de koffie. Ook heerlijk over uw ijsdessert.

Recept:

Stoofperen met Licor Cordial

Ingrediënten:

• 8 stoofperen (Gieser Wildeman) • 1 wijnglas water
• 1/2 flesje bessensap • 1 wijnglas port
• 1 kaneelstokje • 3/4 wijnglas Licor Cordial
• 100 gr. bruine basterdsuiker • 1/2 citroen

Bereidingswijze:

Schil de peren, haal de bloemaanzet (het onderkantje) eruit maar laat het steeltje zitten. Dit staat zo leuk Zet de peren naast elkaar in de pan en schenk het water, de port, het bessensap en de Licor Cordial erop. Snijd de halve citroen in plakjes en leg deze samen met het kaneelstokje en de suiker in de pan. Zorg dat de peren goed onder ‘water’ staan.

Breng het geheel langzaam aan de kook en laat het 1,5 uur met de deksel op de pan, op middellaag vuur stoven. Wanneer de peren klaar zijn, haal je ze uit de pan en kook je de saus in. Let op: je hebt hier even geduld voor nodig maar het wordt zo lekker! Inkoken zorgt ervoor dat een groot deel van de saus verdampt en dat er geconcentreerde smaken overblijven. Zet het vuur wat hoger totdat de saus borrelt en laat lekker stomen. Roer het wel steeds door zodat je merkt dat de saus dikker wordt. Wanneer de saus de gewenste dikte heeft, giet je hem in een koud schaaltje, je zal merken dat de saus door het afkoelen nog iets dikker wordt.

Voor het serveren laat je de saus over de peer lopen en het smullen kan beginnen!